Frågor & svar

Det här är vanliga frågor vi får. Kanske är det samma frågor som du har? I så fall hittar du svaren här!

 

Frågor och svar

Det här är vanliga frågor vi får.

Kanske är det samma frågor som du har? I så fall hittar du svaren här!

 

Har du några andra frågor till oss får du gärna använda dig av formuläret längst ner för att kontakta oss. Vi återkommer med svar till dig så fort vi kan.

Kan jag lägga till min sambo på hyreskontraktet?

Nej, vi lägger inte till nya personer på befintliga kontrakt. Vill man lägga till sin sambo behöver vi upprätta ett nytt hyreskontrakt. Kontakta oss för mer information.

Får jag förvara min barnvagn, cykel eller rullator i trapphuset?

Enligt lagen om skydd mot olyckor får ingenting förvaras i trapphus eller på en loftgång. Föremål som exempelvis cyklar, barnvagnar, rullatorer, skor, dörrmattor, möbler och soppåsar kan försvåra eller förhindra en utrymning om det börjar brinna.

Får jag ha akvarium i min lägenhet?

Ja, det får du, dock får det innehålla max 140 liter vatten. Det som är viktigt att tänka på är att du kan få betala stora summor för sanering och reparationer om akvariet skulle gå sönder.

Får jag grilla på balkongen?

Om du vill grilla på din balkong måste du använda el-grill. Du får aldrig grilla över öppen eld på en balkong. Tänk även på att visa hänsyn gentemot dina grannar så att det inte ryker in hos dem.

Får jag hyra ut min lägenhet i andra hand?

Nej.

Vad händer om jag tappar bort en nyckel?

Kontakta oss på Bolius Fastigheter så gör vi ett cylinderbyte. Detta betalar du som hyresgäst för.

Får jag sätta in disk- och/eller tvättmaskin i min lägenhet?

Ja. Detta sker dock på eget ansvar och du måste anlita en VVS-firma. Du måste även kontakta oss för godkännande innan installation sker. Bolius Fastigheter ansvarar inte för eventuella fel eller underhåll av maskinerna. När du flyttar ut ska du ta bort maskinen och återställa lägenheten som den var före installationen.

Jag ska säga upp min lägenhet, hur lång är uppsägningstiden?

Uppsägningstiden för en lägenhet är tre månader räknat från det nästkommande månadsskiftet när du säger upp din lägenhet. Om du säger upp din lägenhet den 21 april börjar uppsägningen att gälla från och med den 1 maj. Avtalet upphör då att gälla tre månader framåt; den 31 juli. Glöm inte att säga upp eventuellt avtal för garage eller bilplats i samband med detta. Om en hyresgäst avlider har dödsboet rätt att säga upp lägenheten med en månads uppsägningstid.

Är jag skyldig att visa min lägenhet när den är ledig för uthyrning?

Ja.

När ska min hyra vara betald?

Hyran betalas i förskott sista vardagen före varje kalendermånad. Exempelvis betalar du hyran för april den siste mars.

Behöver jag ha en hemförsäkring?

Du som bor i lägenhet ska ha en egen hemförsäkring. Hemförsäkringen täcker skador i din lägenhet. Bolius försäkringar täcker enbart skador på fastigheten. Om du som hyresgäst är vållande till en skada kan du dessutom bli tvungen att täcka vår självrisk, något som din hemförsäkring kan hjälpa dig med.

Jag vill ha bredbandsuppkoppling i min lägenhet, hur går jag till väga?

Om du vill ha bredband får du vända dig till en bredbandsleverantör för att teckna ett abonnemang.